Vuoden Kaunein Sormus 2020 finalisti: Kultareunus

Jokaisella pilvellä voi nähdä kultareunuksen. Sormukseni ilmentää tätä valoisaa asennetta elämään ja uskoa asioiden järjestymiseen, kun tulevan kohtaa yhdessä.

Äänestä Vuoden kaunein sormus 2020 -kilpailussa Häät -lehden linkissä: https://www.haat.fi/artikkeli/aanesta-vuoden-kaunein-sormus-2020

Kultareunus. Kuva Julia Weckman.

Olin pyöritellyt mielessäni ajatusta pilvi-aiheisesta korusta jo jonkin aikaa, kun iski tämä poikkeuksellinen kevät ja epävarmuus. Aluksi kaikki luovuus oli täysin kadoksissa, mutta lopulta pakollinen pysähtyminen ja rauhoittuminen oli juuri se mikä auttoi muovaamaan sormuksen ja sen ympärille rakentuneen korusarjan nykyiseen muotoonsa.

Pilvien eloisaan pintaan halusin jättää käsin työstämisen jäljen jota tumma patinointi korostaa. Sille kontrastina on kultaisena hehkuva, viimeistellyn kiiltävä pilvenreuna.

Tänä vuonna Vuoden kaunein sormus -kilpailussa haettiin yhteyttä ja kumppanuutta ilmentävää sormusta, joka sopii meille molemmille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Teema oli mielenkiintoinen, vaikka oma tyyli onkin sukupuolta olennaisempi seikka määrittämässä minkälaista korua kukakin voi käyttää. Tässä sormuksessa maskuliiniseksi miellettyä tummaa patinointia ja sormuksen tukevuutta pehmentävät kapeneva runko sekä pilvenreunojen pyöreys.

Anu Kaartinen, kultaseppä, muotoilija


Kultareunus-sormuksen materiaali on patinoitua ja kullattua 925 hopeaa.

Kultareunus. Kuva Julia Weckman.
Cloudy mallisto, jossa Kultareunus -sormus. Kuva Julia Weckman.
Cloudy -malliston sormukset. Kuva Julia Weckman.